Toekenningen

De Gasthuizen bouwt meetoekenningen2_picture.jpg

Stichting De Gasthuizen heeft ten doel door middel van financiële bijdragen het bevorderen en ondersteunen van ouderenwerk en ouderenzorg, één en ander bijdragend aan het welzijn van ouderen wonende in de gemeente Zwolle, in de ruimste zin.

Kies de periode waarvan u de toekenningen wilt bekijken (of scroll naar onderen):

 • Mei 2020
 • Oktober 2019
 • Mei 2019
 • Oktober 2018
 • Mei 2018
 • Oktober 2017
 • Mei 2017
 • Oktober 2016
 • Mei 2016
 • Oktober 2015
 • Mei 2015
 • Oktober 2014
 • Mei 2014
 • Oktober 2013
 • Mei 2013
 • Oktober 2012
 • Mei 2012
 • Oktober 2011
 • Mei 2011
 • November 2010
 • Augustus 2010
 • April 2010
 • Oktober 2009
 • Juli 2009
   

  Mei 2020
  Stichting Vrienden van de Herberg ontving 2.500 euro voor het jaarlijkse kerstdiner voor 500 gasten die verkeren in minimapositie of dak- of thuisloos zijn.

  Clarinet Choir M’Pingo ontving 840 euro voor een orkest en buffet voor de leden, die voornamelijk van middelbare leeftijd en ouder zijn.

  Stichting de Vuurvogel ontving 1.000 euro voor het openingsconcert op Bevrijdingsfestival Overijssel 2020 in Zwolle (dat helaas vanwege corona is geannuleerd).

  Carnavalsvereniging d’Oelewappers ontving 400 euro voor een carnavalsmiddag voor bewoners van woonzorgcentrum Fermate.

  De Riethorst ontving 948 euro voor nieuwe tuintafels, zodat bewoners die een aangepaste rolstoel hebben ook fijn kunnen aanschuiven.

  Theodora Vos de Wael ontving 550 euro voor aangepaste tv-programma’s op een grotere tv.

  Stichting Vrienden van WEW ontving 1.150 euro om met een draaiorgel langs verzorgingshuizen te gaan, in tijden van corona.

  Jeanette den Ouden ontving 500 euro om te zingen voor senioren, in tijden van corona.

  Bewoners-/activiteitencommissie Weteringstaete ontving 636 euro voor activiteiten voor bewoners, om het sociale contact te bevorderen.

  Hans Invernizzi ontving 150 euro voor het geven van een ‘coronaproof’ orkest in De Knarrenhof in Zwolle.

  Harvest & vrienden ontving 5.000 euro voor het geven van straatconcerten voor de deur van verzorgingstehuizen, in tijden van corona.

  Wilhelmina van Sonsbeeck ontving 300 euro voor het organiseren van een optreden door Lizette van Kuik.

  Bianca Oechies-Jansen ontving 500 euro voor het ontwikkelen en verspreiden van ‘tiendagentassen’ om senioren door de eenzame quarantainetijd te helpen.

  Frion ontving 400 euro om gezelligheid naar binnen te brengen, nu de oudere bewoners met verstandelijke beperking niet naar buiten kunnen vanwege de coronamaatregelen.

  Reinier Ganzevoort ontving 850 euro voor het maken van pop-upkunst op plekken waar veel Zwolse senioren ervan kunnen genieten zonder dat ze de deur uit hoeven. 

  Heleen Rook ontving 100 euro om muziek te maken voor senioren in Zwolse woonzorgcentra.

  Ineke Hoekstra ontving 250 euro om DJ Hans Stroeve vanuit een truck plaatjes te laten draaien voor de bewoners in de Kievitsbloem.

  Rob Schouten ontving 100 euro voor een optreden met doedelzak voor de deur bij Huis Assendorp, een Zwolse woongemeenschap voor senioren.

  Klaas Nijp ontving 150 euro voor muzikale optredens voor bewoners van Zwolse verzorgingshuizen.

  Roza Herwig ontving 1.000 euro om samen met drie familieleden concerten in de buitenlucht te geven, voor senioren en zorgmedewerkers in verzorgingshuizen.

  WZC IJsselheem, locatie Werkeren, ontving 500 euro voor spellen die de dagen van senioren met een psychiatrische achtergrond leuker maken in tijden van de intelligente lockdown vanwege het coronavirus.

  Stichting Vrienden van de Rivierenhof ontving 450 euro om plantjes te kopen die de bewoners van de Rivierenhof opvrolijken in tijden van corona.

  Pianist- en accordeonistduo Bruggemans & Van Raalte ontving 1.050 euro voor optredens voor eenzame gehandicapten en ouderen en hun verzorging, in tijden van corona.

  Muziekansemble SallaBande ontving 975 euro om groepen ouderen in deze bijzondere tijden van corona blij te maken met een kort, verrassend optreden.

  Roel Ramaker ontving 1.500 euro om met meerdere bands een dag te toeren langs zes woonzorgcentra.

  Maaike Gerritsen ontving 1.000 euro om met een kwartet van twee violen, een altviool en een cello (licht)klassieke muziek en popnummers te spelen voor senioren in een tijd van eenzaamheid vanwege corona.

  PCOB afdeling Zwolle ontving 348,60 euro voor het maken van een kaart om senioren op te vrolijken in tijden van corona.

  Margriet Beuving ontving 500 euro voor het samenstellen en verspreiden van ‘vitamine c-tassen’ voor senioren die de deur moeilijk uit kunnen vanwege coronamaatregelen. 

  Heleen Rook ontving 100 euro om muziek te maken voor senioren in de woonvorm aan de Sterrenkroos in Zwolle.

  Clara de Vries ontving 3.000 euro voor een optreden door een sopraan en alt die onder begeleiding van een pianist duetten zingen voor senioren in woonzorgcentra.

  Brassband David ontving 160 euro om bewoners van woonzorgcentra op te vrolijken met muziek in tijden dat zij niet naar buiten kunnen vanwege de veiligheidsvoorschriften van het RIVM.

  Sil Loeters ontving 1.000 euro om vanuit de auto muzikale optredens te geven, waar mensen vanuit hun eigen raam naar kunnen luisteren en kijken.

  Voedselbank Zwolle ontving 1.000 euro om vrijwilligers een cadeaubon te geven van de Zwolse horecazaak De Kas van Kaat.

  Angelique Maassen ontving 250 euro om bij mensen voor het raam coronaproof optredens te verzorgen met goochelen, humor en ander entertainment.

  Sfeerbeheer ontving 1.709,50 euro voor het geven van optredens op de stoep bij meerdere woonzorgcentra in Zwolle, in tijden van corona.

  Esther de Vos ontving 985 euro voor optredens door twee enthousiaste musici bij woonzorgcentra in Zwolle.


  Oktober 2019

  Carnavalsvereniging de Eileuvers ontving 1.750 euro voor het organiseren van seniorencarnaval.

  Bridge Academie Zwolle ontving 4.460 euro voor het verzorgen van bridgelessen, met als doel nieuwe leden voor Zwolse bridgeverenigingen aan te trekken.

  Hospice Lotus ontving 1.500 euro voor representatief serviesgoed en tafelbedekking.

  Werkgroep Bombardement monument Dieze ontving 1.000 euro voor een monument/gedenkplaats aan het bombardement op Bollebieste/Schildersbuurt op 15 december 1944.

  Bridgeclub Descartes ontving 200 euro voor een laptop met besturingssysteem Windows 10, om de software van de Nederlandse Bridge Bond te kunnen gebruiken. 

  Bewonerscommissie Curans ontving 432 euro voor geluidsversterking in de vergader- en ontspanningsruimte, om de verstaanbaarheid te bevorderen.

  Een burgerinitiatief in Zwolle ontving 650 euro voor een duurzame maaltijd voor jong en oud. 

  Stichting Zorgspectrum Het Zand ontving 500 euro voor dierentuinbezoek met elf bewoners van de gerontopsychiatrische afdeling.

  De Zonnebloem, afdeling Westenholte/Spoolde, ontving 650 euro voor een dagje uit voor senioren, naar De Orchideeën Hoeve.

  Berkumstede / Driezorg ontving 520 euro voor drie nieuwe sjoelbakken voor de wekelijkse spelmiddag.

  Stichting Muziek met een Plus ontving 325 euro voor het ontwerpen, drukken en verspreiden van het seizoenprogrammaboekje van de concerten in seizoen 2019-2020.

  't Koor Vocaalanden ontving 937 euro voor de aanschaf van een elektronische piano.

   

  Mei 2019

  SportService Zwolleontving 10.000 euro voor een beleef-, beweeg- en sportproject met virtual reality voor senioren. Dit hoge bedrag is bij wijze van hoge uitzondering toegekend, als ‘Jubileumjubel’ ter gelegenheid van het tienjarig jubileum van De Gasthuizen.

  Stichting Dominicanenklooster Zwolleontving 1.100 euro voor activiteiten met als thema ‘Ouder worden als spirituele weg’.

  Zwolse kunstcommissie ontving 3.000 euro voor een gevarieerd programma om 55-plussers van kunst te laten genieten.

  Stichting de Stadshoeve ontving 900 euro voor zitplekken voor opa’s en oma’s.

  Zonnebloem Regio Zwolle ontving 2.000 euro voor een theatermiddag.

  Het koor De Jonkvrouwen ontving 1.000 euro voor het verbeteren van de website, zodat zorginstellingen het koor makkelijker kunnen boeken.

  Stichting VisiteClownsontving 927 euro voor visites door clowns in verpleeg-/verzorgingshuizen in Zwolle.

  Buurtbewoners in de Zwolse wijk Assendorp ontvingen 900 euro voor de aanschaf van een geïmpregneerd schuurtje en gereedschap, met als doel dat senioren elkaar meer ontmoeten.

  Een buurtbewoner ontving 940 euro voor een zitplaats voor senioren in de buurttuin Resedahof.

  Repair Café Kamperpoort ontving 686,65voor maandelijkse ontmoetingen met kennisoverdracht van onder meer reparatie en duurzaamheid.

   

  De Riethorst ZGIJV ontving 375 euro voor een tuinfeest voor mensen met dementie en hun dierbaren.


  Carnavalsvereniging d´Oelewappersontving 400 euro voor een carnavalsmiddag voor ouderen.

  WijZ Welzijnontving 985 euro voor de organisatie van een groot Zwolsch koersbaltoernooi.

  Activiteiten Vereniging voor Alleengaanden (AVA) Zwolleontving 950 euro voor interessante lezingen met sprekers, voor senioren.

  Vereniging de Zonnebloemontving 630 euro voor een kerstmiddag van Zonnebloemafdeling Zuid-Ass.

  Oktober 2018

 • Stichting de Vuurvogel ontving 1.500 euro voor het concert Clazz! om jong en oud kennis te laten maken met jazz en klassieke muziek.

  Zwols Vocaal Ensemble ontving namens het drie-koren-project 1.500 euro voor het concert ‘Maria verbindt’ voor mensen met verschillende culturele tradities.
   

  Stichting de Stadshoeve ontving 600 euro voor het kerstevenement voor wijkbewoners.

  Anna Heerkens (IJsselheem) ontving 4.350 euro voor deurstickers om de omgeving van de bewoners gezelliger te maken.

  Driezorg, locatie Havezateontving3.222,50 voor een uitstapje voor bewoners.

  Wijk- en Speeltuinvereniging Wipstrikkwartierontving 2.500 om een ontmoetingsvorm voor senioren in de wijk Wipstrik te organiseren.

  RestoVanHarte Zwolleontving 5.000 euro om vrijwilligers/buurtbewoners in te werken, zodat zij het restaurant kunnen runnen.

  Bewonersvereniging ’t Vissersdorp ontving 276,50 euro voor terrasverwarming, zodat ook senioren makkelijker aan activiteiten mee kunnen doen.

  Stichting V-GEN-Xontving 800 euro voor het toneelstuk Het uitzicht.

  Zorghuis Theodora Vos de Wael(IJsselheem) ontving 6.190 euro voor een belevenistafel voor bewoners.

  Senioren biljartclub 2009 Westenholteontving 841 euro voor een gezellige middag met demonstratie door Biljartschool Holland.

  Gronniger Vereniging De Molleboon ontving 1.300euro voor de viering van het honderdjarig bestaan.

  Bewonersvereniging Weteringstaeteontving 1.000 euro voor bakken met kunstbloemen aan de balustrade binnen het gebouw.

  Hart in Beweging (HIB) Zwolle e.o. ontving 600 euro voor het laten bijscholen van onze sportleider (fysiotherapeut) tot erkend ‘Beweegcoach Harteraad’.

  Wijkvereniging De Vlasakkers ontving 500 euro om senioren uit de buurt een gezellige dag bij de Orchideeënhoeve te bezorgen en het onderling contact te verbeteren.

  ANGO Salland ontving 1.500 euro voor een kerstviering voor de leden en de partners met bingo en een muziekgroep.

  AdHcommissie ontving 2.805euro voor het creëren van een zitgelegenheid buiten, om het welzijn van senioren te bevorderen.


  Mei 2018

  Zonnehuisgroep IJssel Vecht - Dorpenbuurt ontving 3.500 euro voor het maken van een 'jaren-zestig-kamer'.

  Carnavalsvereniging d'Oelewappers ontving 600 euro voor het organiseren van een carnavalsmiddag in woonzorgcentrum Fermate.

  Christelijke Oratoriumvereniging De Nieuwe Ster ontving 2.500 euro voor het concert ter ere van het 90-jarig jubileum.

  Stichting Turkse Ouderen Zwolle (STOZ) ontving 470 euro voor een uitstapje om Turkse ouderen kennis te laten maken met de Nederlandse cultuur.

  'The second voices' ontving 840 euro voor een feestelijke viering van de tachtigste verjaardag van de oprichter van het koor, Piet Backers.

  Verzorgingshuis De Kievitsbloem Driezorg ontving 1.500 euro, waarmee Deltion-studenten een gezellig zitje voor bewoners maken.

  Woonzorgcentrum IJsselheem locatie Theodora Vos de Wael ontving 4.258 euro voor het maken van een fietslabyrint, dat bewoners fysiek en mentaal in beweging houdt.

  Een particulier ontving 350 euro voor kaarthouders, zodat senioren met artrose in hun handen kunnen blijven bridgen.

  Berkumstede Driezorg ontving 630 euro voor vervanging van twee biljartlakens.

  Symposium Zilveren Economie ontving 250 euro voor het regelen van gastsprekers, met als doel de kansen voor ouderen op het gebied van zilveren economie laten zien.

  De Zonnebloem ontving 975 euro voor een uitstapje naar het Mediapark in Hilversum.

  Locatie Middelhorst van stichting Frion ontving 750 euro voor een theatermuziekmiddag voor meervoudig gehandicapten tot 85 jaar.

  IJsselheem ontving 2.100 euro voor het beplakken van deuren, zodat die lijken op de voormalige woningen van de bewoners. Dat creert een veilig en vertrouwd gevoel.

  Zwolsche Roei- en Zeilvereeniging ontving 5.000 euro voor een vlot met instaphek, zodat senioren met versleten heupen, knieën en enkels toch zelfstandig kunnen in- en uitstappen.

  Het BuurtcultuurFestival aan de Binnengasthuisstraat ontving 350 euro om ontmoeting tussen oudere en jongere bewoners te bevorderen.

  Zonnebloem, afdeling Centrum/Wipstrik Zwolle, ontving 583 euro voor een uitje naar Stoppelhaene in Raalte.

  Het Langhuis ontving 1.433,50 euro voor het organiseren van een originele, kunstzinnige en educatieve activiteit voor senioren.

  Stichting Muziek met een Plus ontving 350 euro voor het realiseren van het seizoenprogrammaboekje 2018-2019.

  Wijk-en speeltuinvereniging Wipstrikkwartier ontving 1.000 euro voor het 80-jarig jubileum van de wijkvereniging.

  AdHcommissie ontving 2.805 euro voor een zitgelegenheid voor senioren.

  ANGO Salland ontving 1.500 euro voor een kerstviering voor de leden.

  Wijkvereniging De Vlasakkers ontving 500 euro voor een bezoek aan de orchideeënhoeve.

  Hart in Beweging Zwolle e.o. ontving 600 euro voor het laten bijscholen van de sportleider (fysiotherapeut) tot erkend 'Beweegcoach Harteraad'.

  Bewonersvereniging Weteringstaete ontving 1.000 euro voor kunstbloemen aan de balustrade binnen het gebouw.

  Gronniger Vereniging De Molleboon ontving 1.300 euro voor het vieren van het 100-jarig jubileum.

  Senioren biljartclub 2009 Westenholte ontving 841 euro voor de jubileumviering met een demonstratie door Biljartschool Holland.

  Stichting V-GEN-X ontving 800 euro voor een toneelvoorstelling in het Cultuurhuis.

  Bewonersvereniging 't Vissersdorp ontving 276,50 euro voor terrasverwarming.

Oktober 2017

Stichting Muziek met een Plus in Zwolle ontving 300 euro voor het laten ontwerpen en drukken van 2.000 programmaboekjes voor het seizoen 2017-2018.

Stichting Muziek bij de Buren ontving 1.750 euro voor het organiseren van huiskamerconcerten.

Stichting VanHarte ontving 5.000 euro voor trainingen voor vrijwilligers.

De klaverjasclub in Zwolle-Zuid ontving 400 euro voor activiteiten rondom het 20-jarig bestaan van de club.

Zorghuis Wilhelmina van Sonsbeeck (IJsselheem in Zwolle) ontving 4.915 euro voor meubels en accessoires uit de jaren zestig, die aansluiten bij de belevingswereld van mensen met dementie.

Stichting Vrienden van de Theodorakapel ontving 5.000 euro voor het herstel en behoud van de kapel.

Leden van de discussiegroep van WIJSZ ontvingen 160 euro voor een tochtje naar de Vlindertuin in Havelte.

De 55+club van Het Leger des Heils Zwolle ontving 1.980 euro om met een groep senioren een dag te gaan varen.

Zonnehuisgroep IJssel-Vecht ontving 300 euro voor het maken van een lipdub met bewoners, familieleden en medewerkers.

KBO Zwolle ontving 1.500 euro voor een kerstviering en kerstbuffet met het thema 'eenzaamheid'.

Bewonerscommissie Curans ontving 1.000 euro voor de aanschaf van een beamer, laptop en scherm, waarmee ze activiteiten voor bewoners kunnen organiseren.

Zorgspectrum Het Zand ontving 4.531 euro voor de aanschaf van een braintrainer.

Het koor Kachol Lawan ontving 1.497 euro voor het geven van optredens in Zwolse verzorgingstehuizen.

De woonzorglocatie Werkeren 1 van Frion ontving 7.000 euro voor het aanschaffen van een beleef-TV waarmee bewoners allerlei spelletjes en activiteiten kunnen doen.

Stichting Stad aan het Water ontving 850 euro voor het ontwikkelen van een wandelroute langs monumentale Zwolse gebouwen met een bijzonder verhaal.

Driezorg ontving 2.000 euro voor het ontwikkelen van een binnentuin waar bewoners met dementie en buurtbewoners kunnen verblijven en tuinieren.

Mei 2017

Vrouwengroep Zwolle-zuid VGZ-z ontving 3.500 euro voor een bootreisje, ter gelegenheid van het 50-jarig bestaan van deze vrouwengroep.

Vrijwilligers van WijZ ontvingen 320 euro voor een gezellige Tweede Kerstdag voor alleenstaande en eenzame senioren.

Stichting VisiteClowns ontving 400 euro voor twee bezoeken aan instellingen met senioren met dementie.

Groot Mannenkoor Zwolle ontving 900 euro om deel te nemen aan een internationaal zangconcours in Verona.

De Zonnebloem ontving 892 euro voor een dagje Keukenhof in Lisse, met mensen met een fysieke beperking.

Bridgeclub Dieze Oost ontving 530 euro voor de aanschaf van een bridgeklok.

De Christelijk maatschappelijke vrouwenbeweging Passage Westenholte-Spoolde ontving 700 euro voor het vieren van hun 50-jarig jubileum.

De seniorencommissie van Wijkvereniging Berkum ontving 450 euro voor een optreden van Theatergroep Knoef.

Middelhorst Dagbesteding (Frion) ontving 3.500 euro voor het vervangen van de motor en accu van een duofiets voor cliënten.

Het Zwolse koor The Second Voices ontving 700 euro voor het vervangen van de piano.

Woonzorgcentrum Fermate (Driezorg) ontving 1.050 euro voor onderhoud van het biljart.

Een bewoner van de Binnengasthuisstraat ontving 350 euro voor het organiseren van een buurtfestival.

Stichting Vrienden van de Riethorst ontving 1.000 euro voor het plaatsen van een prieel in de binnentuin van het woonzorgcentrum.


Het Christelijk Gemengd Zangkoor ontving 3.000 euro voor een jubileumconcert vanwege het 70-jarig bestaan van het koor.

Woonzorgcentrum Berkumstede ontving 2.750 euro voor het verder ontwikkelen van de ontmoetingstuin.

Stichting Michaelevents ontving 3.000 euro voor het organiseren van een kerstevent in de Zwolse binnenstad op 23 december 2017.
 

Oktober 2016

De Zonnebloem afdeling Zwolle-Kerspellanden ontving 3.000 euro voor festiviteiten rondom het 35-jarig bestaan in 2017.

PKN de Open Kring (Stadshagen Zwolle) ontving 974 euro voor een boottocht.

Het Zwols Vocaal Ensemble ontving 2.500 euro voor het organiseren van een jubileumconcert.

Muziekvereniging Exelsior Westenholte ontving 1.500 euro voor een opvoering van het Scrooge-verhaal.

Buurthuis Ebenhaezer ontving 500 euro voor een kookproject voor oudere buren in de Zwolse wijk Spoolde.

Rectoraat Stichting Thomas van Aquino ontving 195 euro voor interviews over het leven voor en na Auschwitz.

Vereniging Buurthuis Eben Haëzer ontving 10.000 euro voor onderhoud van het buurthuis.

Bridgevereniging De Vecht ontving 450 euro voor het vernieuwen van de oude vullingen van de biddingboxen.

Stichting VanHarte ontving 1.500 euro voor de dinerbonnen  die de drempel voor nieuwe gasten verlagen.

Woonzorgconcern IJsselheem, locatie Werkeren, ontving 750 euro voor een ballonvaart voor twee bewoonsters, in een ballonmand die toegankelijk is met rolstoel.

Woonzorgconcern Werkeren (IJsselheem en Frion) ontving 500 euro voor ontspannende activiteiten waar senioren elkaar ontmoeten.

The Second Voices ontving 1.000 euro voor een feestavond.

Mei 2016


Bewonerscommissie Achter de Hoven ontving 1.200 euro voor rolstoelvriendelijke moestuinbakken voor senioren en kinderen.

Servicevereniging Zalneflat ontving 1.665 euro voor het planten van een boom en plaatsen van een bank ter ere van het 50-jarig bestaan.

Stichting Sportpark Marslanden ontving 1.231,50 euro voor koersbalactiviteiten waarmee de verbinding tussen jong en oud wordt nagestreefd.

Stichting Hospice Zwolle ontving 3.000 euro voor de realisatie en instandhouding van het Zwolse bijna-thuis-huis.

De Zonnebloem ontving 1.200 euro voor een muzikaal project.Interakt Contour ontving 750 euro voor een project waarbij bewoners in de tuin kunnen werken.

Frion ontving 1.000 euro voor twee middagen muziek, dans en clown.

Vrijwilligersgroep De Wijde AA ontving 500 euro voor het plaatsen van een ooievaarsnest in de AA-landen.

De Zonnebloem ontving 772 euro voor twee maal een dagje uit met fysiek beperkte mensen.

Stichting Michaelevents ontving 6.500 euro voor een kerstevenement met levende kerststal, wandelend koor, kinderplein en kerstviering.

Hof van Kranenburg ontving 2.425 euro om activiteiten te organiseren, zoals lezingen, optredens, kerstconcert en expositie.

De Riethorst ontving 175 euro voor een optreden voor bewoners.

Frion ontving 299,67 euro voor snoezelen en gezelligheid, met onder meer een voetenbubbelbad, voetenzak met massage en karaokeset.

WijZ ontving 5.000 euro voor een bewegingsactiviteit.

Stichting Vier het leven ontving 5.000 euro voor een project ter voorkoming van een sociaal isolement bij senioren.

Stichting Muziek in de tent ontving 1.000 euro voor een informatiemarkt over sport, welzijn, recreatie en gezondheid en een muziekfestival.

De Herberg ontving 1.000 euro voor verblijf van 4 bewoners in een groepsaccommodatie.

Tante Melien ontving 3.875 euro voor een interactief muziekoptreden.

Sportservice Zwolle ontving 980 euro voor een informatiemarkt met sportaanbieders.

Stichting Dominicanenklooster Zwolle ontving 1.000 euro voor een masterclass-generale repetitie gevolgd door een concert.

ANGO Salland Zwolle ontving 1.500 euro voor een bijeenkomst voor mensen met een functiebeperking.

 

Oktober 2015

Wijkvereniging Berkum  ontving 1.750 voor spelletjes, sprekers, sjoelbakken et cetera, ten behoeve van gezellige bijeenkomsten in de Weijenbelt in Berkum.

Ronald Visser, 'Ronald Zingt', ontving 975 euro voor drie optredens in Zwolse verzorgingshuizen.

Woonzorgcentrum De Venus ontving 950 euro voor een concert voor bewoners.

Bewonersvereniging Wetering Staete ontving 900 euro voor het aanschaffen en plaatsen van een vlaggenmast met toebehoren.

Begraafplaats Kranenburg ontving 725 euro voor het organiseren van een kerstconcert voor nabestaanden en bezoekers.

De Bridgeboerderij ontving 500 euro voor het opnieuw organiseren van de eerder geannuleerde bridge clinic door Berry Westra.

Seniorencommissie Stinskerk ontving 800 voor het organiseren van een boottocht in verband met het 55-jarig bestaan van het verjaardagsfonds.

Rectoraat Th. van Aquino ontving 250 euro voor het organiseren van een bijeenkomst met als inleider Arjan Broers.

Uit in Zwolle-Zuid ontving 390 euro voor het organiseren van een avond met presentatrice Thea Kroese.

Groot Mannenkoor Zwolle ontving 3500 euro voor het project 'Boek over het Groot Mannenkoor Zwolle'.
 
Joseph Wresinski Cultuur Stichting ontving 2000 euro voor een muziekproject.

Multifunctioneel centrum De Bolder ontving 250 euro voor een benefietconcert voor het koor ‘Oud Goud'.

Woonzorgcentrum IJsselheem ontving 2000 euro voor het project Tovertafel.

De Melodysingers ontving 3712,35 euro voor een voorstelling in De Spiegel.
 
Stichting Vrienden van Molenzicht ontving 4400 euro voor een tweezits-aanhanger voor de duofiets.

Muziek bij de Buren ontving 1750 euro voor de het project Muziek bij de Buren.

Stichting van Harte ontving 900 euro voor het project 'Zes avonden zelfredzaam'.

Stichting Vrienden van het Zonnehuis ontving 2500 euro voor vervanging van de braintrainers.

Wijkvereniging WVF (Westenholte, Voorst, Frankhuis) ontving 1250 euro voor de aanschaf en de bouw van een kippenhok.

Zorgspectrum Het Zand ontving 6000 euro voor het project ‘Samen fietsen'. 

Zorgspectrum Het Zand ontving 2500 euro voor het organiseren van een musical.     Mei 2015

Dartvereniging Berkum kreeg 60 euro toegekend voor een kast voor het dartbord.

Repair Café Assendorp kreeg 800 euro voor materiaal, beschermingsplaten voor tafels, een vlag en andere zaken die het Repair Café ten goede komen.

Ronald Zingt kreeg 975 euro voor het zingen van liederen in verzorgingstehuizen, met deelname van bewoners.

WIJZ en Dimence ontvingen 1.000 euro voor materiaal voor een huiskamer in Zwolle Zuid.

Woonzorgcentrum De Kievietsbloem ontving 500 euro voor het Danspaleis.

Bewonerscommissie De Keersluis ontving 1.000 euro voor het vervangen van sjoelbakken, het bekleden van het biljart en het vervangen van het bingospel.

Het Thomaskoor kreeg 1.100 euro voor het vieren van het 50-jarig jubileum in 2016.

Stichting V-GEN-X kreeg 1.500 euro voor het Cultuurfestival in Stadshagen.

De Zwolse Bridgevereniging kreeg 1.000 euro voor de aanschaf van een dupliceermachine.

Historische Muurreclame Zwolle kreeg 2.090 euro voor het herstellen van historische reclames in Zwolle.

Bridgeclub PEC kreeg 1.500 euro voor de aanschaf van een dupliceermachine.

SVI kreeg 5.000 euro voor een fitnesstuin voor senioren.

De bewonerscommissie van Weteringstaete kreeg 900 euro toegekend voor een vlaggenmast met vlag en wimpel.

Zingen onder de Peperbus kreeg 2.000 euro voor de volkskerstsamenzang met projectkoor, solisten en acteurs op 20 december 2015.

Een particulier initiatief kreeg 500 euro voor het organiseren van een bridgeclinic.

De werkgroep 60-plus van de Dominicaanse Gemeenschap in Zwolle kreeg 250 euro voor het organiseren van een bijeenkomst over het ontwikkelende inzicht in de levensfase van senioren.

Seniorencommissie Stinskerk kreeg 800 euro voor de viering van het 55-jarig bestaan.

De Brug, school voor speciaal basisonderwijs, kreeg 950 euro voor het organiseren van een concert door leerlingen voor bewoners van verzorgingshuis De Venus.

Uit In Zuid, wijkcentrum SIO, kreeg 360 euro voor het organiseren van een avond door Thea Kroese over streekcultuur en het belang van culturele ontwikkelingen.

Oktober 2014

Het Zwols Muziektheater kreeg 3.500 euro toegekend voor het opvoeren van musical De Jantjes.

Carnavalsvereniging De Eileuvers ontving 1.625 euro voor het organiseren van het seniorencarnaval 2015.

Christelijk Mannenkoor Zwolle kreeg 2.600 euro toegekend voor het organiseren van het jubileumconcert in april 2015.

De Riethorst kreeg 2.854,39 euro toegekend voor de aanschaf van twee bewegingsapparaten.

Vakgroep Geestelijke verzorging kreeg 4.840 euro toegekend voor passende verlichting en een afscherming in de stilteruimte.

Zorgspectrum Het Zand kreeg 2.786 euro toegekend voor het vervullen van tien wensen van gasten en een optreden van de Pauwergirls.

Hogeschool Windesheim kreeg 1.815 euro toegekend voor het taxivervoer van ouderen naar en van het Festival van de Kwetsbaarheid.

Repair Café kreeg 668,15 euro toegekend voor het opzetten van een Repair Café in de Zwolse wijk Stadshagen.

Ann Kampen Muziekprojecten kreeg 890 euro toegekend voor het verzorgen van een kerstconcert in De Rivierenhof in Zwolle door kinderen van vijf Zwolse basisscholen.

De Vogellanden kreeg 1.500 euro toegekend voor de aanschaf van tuinbanken t.b.v. de nieuwe tuin van de Vogellanden.

Toneelgroep De Voorst kreeg 700 euro toegekend voor het verzorgen van optredens voor senioren door Toneelgroep De Voorst.

De Zonnebloem, afdeling Zwolle Zuid, kreeg 300 euro toegekend voor muzikale begeleiding tijdens de kerstmiddag.

Stichting Cultra kreeg 5.000 euro toegekend voor het project 'Zwolle op zien best'.

De Zwolse Zangraad kreeg 600 euro toegekend voor het organiseren van het festival ‘Zwolle zingt Spaans'.

Stichting Dubbelgreep kreeg 1.650 euro toegekend voor het verzorgen van vijf muziekavonden in Zwolse zorgcentra.

De Vrij-Katholieke Kerk kreeg 4.655 euro toegekend voor de aanschaf van stoelen

Mei 2014

Bewonerscommissie Belvedere ontving 3.000 euro voor het aanpassen van de binnentuin.

Zwolse ouderen met een minimaal inkomen kunnen mede dankzij een bijdrage van 964 euro een weekje weg.

Zorghuis Wilhelmina van Sonsbeek ontving 900 euro voor een avondprogramma om buurtbewoners te betrekken bij het zorghuis en de bewoners.

Brassband David Zwolle ontving 1.100 euro voor het project ‘Verhalen uit het Zwolse muziekleven’, voor bewoners van Zwolse verzorgingshuizen.

Bewoners van Weteringstaete en aanleunwoningen van Zonnehuis kunnen dankzij een bijdrage van 1.100 euro genieten van een vernieuwde koersbalmat.

Het Nederlandse Rode Kruis ontving 1.550 euro voor een bustocht voor Zwolse senioren naar Orchideeën Hoeve.

Zonnehuisgroep IJssel Vecht, locatie Zonnehuis, ontving 3.250 euro voor het plaatsen van 11 tuinbakken, zodat bewoners deel kunnen nemen aan tuinactiviteiten.

IJsselheem Zorghuis ontving 5.000 euro voor het project ‘Bewegen voor bewoners en familie’.

IJsselheem, Nieuwe Haven ontving 5.000 euro voor het project ‘Bewegen voor bewoners en familie’.

Stichting Stadsfestival ontving 2.500 euro voor het busvervoer van ouderen naar het Stadsfestival.

Oktober 2013

Zonnehuisgroep IJssel-Vecht, afdeling het Zonnehuis, ontving 327 euro voor digitale fotolijsten. Het vertonen van wisselende foto’s kan gesprekstof opleveren voor bewoners.

WWL/Adoptiegroep ontving 300 euro voor het organiseren van gesprekken tussen politici en mensen die in sociale armoede leven.

Werkgroep Brunch ontving 750 euro om op 26 december een kerstbrunch te organiseren voor mensen die in Assendorp rondom de Jeruzalemkerk wonen.

De Herberg ontving 405 euro voor het organiseren van een huifkartocht met aansluitend een lunch.

Woonzorgcentrum Nieuwe Haven ontving 2.500 euro voor de aanschaf van een beamer, dvd-speler en toebehoren.

Fiets en Geniet ontving 1564,71 euro om een AED aan te kunnen schaffen voor de fietsgroep.

Frion ontving 992,65 euro om communicatie- en ontwikkelingsmateriaal aan te schaffen voor senioren met een beperking.

Frion ontving 5.000 euro om bewegingsmogelijkheden te creëren voor senioren met een beperking.

Hart in beweging ontving 750 euro om sport- en spelmaterialen aan te schaffen.

Stichting Sporthal WRZV ontving 5.000 euro als bijdrage voor de renovatie van de lift, zodat ook senioren de hal makkelijker kunnen bezoeken.

Present ontving 750 euro ten behoeve van het organiseren van activiteiten voor de buurt.

De Riethorst ontving 1.200 euro om eens in de week een rolstoelfietstaxi aan te kunnen bieden, zodat bewoners er eens lekker op uit kunnen.

Speeltuinvereniging De Regenboog ontving 4.000 euro voor de beweegtuin.

Stinsweide Westenholte ontving 1.757 euro om de toegankelijkheid van de dierenweide te verbeteren.

Stichting de Vuurvogel ontving 640 euro om het vervoer naar een concert van de Vuurvogel te organiseren.

Zonnehuisgroep IJssel-Vecht ontving 600 euro om bezoeken van het muzikale trio ‘De Clownskus’ mogelijk te maken.

Mei 2013

ArtEZ Fine Art Zwolle ontving 1.000 euro ten behoeve van het project ‘Artistieke Zorg’.

Muziektheater Bel Canto ontving 2.500 euro om musicalbezoek door ouderen mogelijk te maken.

Bridgeclub PEC ontving 1.500 voor de jubileumviering op 12 oktober 2013.

Toonkunstkoor Caecilia ontving 2.000 euro voor de organisatie van het jubileumconcert op 5 november 2013.

Christelijke zang- en oratoriumvereniging De Nieuwe Ster ontving 1.000 euro voor de jubileumuitvoering op 10 oktober 2013.

Duo De Haco’s ontving 2.000 euro voor het organiseren van 10 meezingsessies voor senioren in Zwolle.

Zorgspectrum Het Zand ontving 5.000 euro voor de inrichting van de huiskamer van het Hospice.

HVG ontving 600 euro om een ontmoetingsdag voor de leden te organiseren.

Woonzorgcentrum IJsselheem, locatie Nieuwe Haven, ontving 747 euro voor de aanschaf van twee bankjes.

IVN Zwolle ontving 2.000 euro voor de aanschaf van herkenbare kleding voor de vrijwilligers.

Het Leger des Heils ontving 1.335,40 euro voor de Seniorenclub.

Local Charity ontving 400 euro voor de huur van een piano en EHBO-inzet tijdens een pianoconcert voor senioren.

Biljartclub MAC ontving 600 euro ten behoeve van de aanschaf van elektronische scoreborden.

Odeon De Spiegel theaters ontving 3.750 euro voor het project ‘Zilveren Ladder’, dat cultuur dichter bij senioren brengt.

WijZ, Locatie De Terp, ontving 513 euro voor de aanschaf van materiaal voor de buurtkamer.

Woonzorgcentrum IJsselheem Zwolle ontving 6.448,30 euro voor de aanschaf van een duo-fiets met elektrische trapondersteuning.

Stichting De Zonnebloem ontving 750 euro ten behoeve van het organiseren van activiteiten voor de gasten van De Zonnebloem Holtenbroek.

Zwols Vrouwen Platform ontving 2.450 euro voor het opstarten van twee cursusgroepen.

Koninklijk NVVH-vrouwennetwerk afdeling Zwolle ontving 750 euro voor het organiseren van museumbezoek voor de leden.

Wijz ontving 847,50 voor deelname aan een zangconcours voor senioren.

De werkgroep Vieringen in het Papiamento van de Thomas à Kempisparochie ontving 385 euro voor een gezellige dag voor bewoners van de wijk Holtenbroek en de woonzorgcentra Fermate en Havezathe.

Een betrokken Zwollenaar ontving 900 euro voor een boottochtje naar Deventer voor bewoners van zorgcomplex Curans, de Ferdinand Bolstraat, Albert Cuypstraat en de Van Ostadestraat.

Wijkcentrum Bestevaer ontving 750 euro voor activiteiten die de cohesie in de buurt versterken tijdens het 75-jarig jubileum in september, zoals een springkussen, snuffelmarkt, kookworkshop en dansavond.

Zonnehuisgroep IJsselvecht, locatie De Molenhof, ontving 500 euro voor rolstoelen om met bewoners naar buiten te kunnen.

Rectoraat Thomas à Kempis ontving 975 euro voor de catering tijdens een dag om de 350 vrijwilligers van de kerk in het zonnetje te zetten.

Oktober 2012

Christelijk Gemengd Koor Zwolle ontving 2.000 euro voor het jubileumconcert (65 jaar) in november in de Peperbus-basiliek.

Niet Roken Bridge Club Zwolle Zuid ontving 1.000 euro voor de vervanging van de bridge mates.

Belangenvereniging Schellerdriehoek ontving 5.000 euro voor bijzondere zitplaatsen in de Schellerdriehoek, waardoor het park toegankelijker wordt voor senioren.

Stichting Vrienden van zorgboerderij Molenzicht ontvingen 2.500 euro voor de aanschaf van een duo-fiets voor cliënten van de zorgboerderij.

Oranjevereniging Spoolde ontving 2.500 euro voor het vieren van het 100-jarig bestaan middels een boottocht voor senioren uit Spoolde.

Bevrijdingsfestival Zwolle ontving 7.500 euro voor het openingconcert op 5 mei in park Weezenlanden voor bewoners van alle Zwolse verzorgingshuizen.

Frysk Sjongkoor Swol ontving 244 euro ter ondersteuning van het uitgeven van een jubileumboekje vanwege het 10-jarig bestaan van het koor.

Serviceflat Arcadia van Driezorg ontving 400 euro voor de aanschaf van een digitaal bingoapparaat.

Dansgroep Setnja ontving 375 euro voor een dagje uit voor de leden, omdat het eind van de groep, die bestaat uit 13 personen van 67 tot 84 jaar, in zicht is.

Senioren sjoelclub Assendorp–Pierik ontving 650 euro voor de aanschaf van 6 sjoelbakken.

Vereniging Het Vissersdorp ontving 800 euro voor de aanschaf van een tent voor buurtgerichte activiteiten.

Biljart vereniging De Terp ontving 1.165 euro voor de aanschaf van elektronische scoreborden.

ANGO Salland Zwolle ontving 1.250 euro voor de kerstbijeenkomst en kerstpakketten voor de leden en hun partners.

Groninger vereniging De Molleboon ontving 1.250 euro voor een dagtocht met touringcar, ter ere van hun 25e uitje.

Stichting Present ontving 1.250 euro voor het novemberdiner voor 100 mensen die op bijstandsniveau leven en in een sociaal isolement verkeren.

KCO ontving 750 euro voor een taalsafari voor senioren in de Hanzesteden.

Shantykoor Shantyplus van het Leger des Heils ontving 1.500 euro voor het vervangen van de aanhanger die ze nodig hebben om op te treden in verzorgingstehuizen.

De Riethorst ontving 1.000 euro om bewoners uit eten te laten gaan met hun dierbare, met behulp van zorg.

Vrouwen van NU, afdeling Windesheim, ontving 1.000 euro voor een boottocht vanwege de viering van het 65-jarig jubileum.

IJsselheem ontving 1.980 euro om een jaar lang maandelijks een bezoek van de Clown Dichterbij te kunnen regelen voor de bewoners.

Het rouw- en trouwkoor van de parochie Thomas à Kempis ontving 2.185,50 euro voor een uitje voor het koor, waarbij de leden elkaar onder vrolijker omstandigheden kunnen leren kennen.

CCO ontving 2.400 euro voor concerten in verpleeg- en verzorgingstehuizen tijdens Koninginnedag 2013.

Mei 2012

De Zonnebloem Zwolle-Zuid ontving 1.000 euro voor een toneelmiddag en een diner om het 30-jarig bestaan te vieren.

Bridgedocent Thea Bello ontving 500 euro voor een bridge-evenement met ex-wereldkampioen Berry Westra voor alle Zwolse bridgers.

Stichting KarWij ontving 500 euro. De stichting laat jongeren met een grote afstand tot de arbeidsmarkt klussen doen bij ouderen die dit fysiek niet zelf kunnen of niet kunnen betalen.

De Herberg ontving 300 euro voor het maken van levensboeken voor bewoners.

Biljartclub MAC in Berkum ontving 750 euro om twee biljarts te voorzien van nieuwe lakens en biljartballen aan te schaffen.

Las Paljas treedt ongeveer 60 keer per jaar op voor ouderen, gehandicapten en zieken in Zwolle en omgeving. Zij ontvingen 900 euro voor het vervangen van geluidsboxen.

Bridgeclub De Hanze ontving 500 euro voor een startcursus bridgen voor 55-plussers in Stadshagen.

Muzikant RB Hemmes ontving 1.300 euro om muziek te maken voor en te zingen met ouderen.

Zorgcombinatie Zwolle ontving 1.920 euro voor een buitenactiviteit met een fietstaxi voor bewoners.

Het Nederlands Symfonieorkest ontving 2.000 euro voor Muziek voor Iedereen, een project voor de bewoners van drie Zwolse verzorgingstehuizen.

Woonzorgcentrum Rivierenhof ontving 1.800 euro voor De clown dichterbij. De clown brengt mensen in contact met zichzelf en anderen.

Stichting Theeschenkerij Eekhout ontving 2.500 euro voor de plaatsing van een ecologisch composttoilet zonder aansluiting op het riool. De verwachting is dat extra voorzieningen ouderen stimuleren een wandeling te maken en gezelschap te zoeken in Park Eekhout.

Het Katholiek Vrouwengilde ontving 3.000 euro voor de viering van het 45-jarig bestaan, met onder andere de oprichtsters.

Zorgcombinatie Zwolle ontving 2.810 euro voor Braintrainers, een gebruiksvriendelijk programma met touchscreen voor geheugentraining en andere cognitieve vaardigheden.

Woonzorgcentrum De Kievietsbloem ontving 4.000 euro voor een fiets met trapondersteuning om er met bewoners op uit te kunnen.

De Zonnebloem Aa-landen ontving 2.500 euro voor een dagbustocht naar Dolfinarium Harderwijk, als viering van het 30-jarig bestaan.

Bewonersvereniging Ittersummerbroek ontving 1.500 euro voor een dagtocht naar De Orchideeënhoeve.

De IJsselbolder in Zwolle-Zuid ontving 3.500 euro voor vervoersmiddelen voor bewoners met meervoudige beperkingen.

IJsselheem ontving 2.000 euro voor een avond uit voor bewoners van verzorgingshuis De Nieuwe Haven. Bovendien betaalt De Gasthuizen de kaartjes voor het uitstapje.

Stichting Vier het Leven ontving 5.000 euro voor culturele activiteiten met senioren.

Openbaar Belang ontving 2.500 euro voor het maken van een film over de revitalisatie van de in 2008 overgenomen woningen van De Gasthuizen.

Oktober 2011

Koninklijke orkestvereniging Thomas a Kempis ontving 2.775 euro voor het concert Blik in de Spiegel voor 55-plussers.

Driezorg, locatie De Venus, ontving 2.500 euro voor een zorgeloos dagje uit voor ernstig beperkte bewoners.

Stichting Assendorper zaken ontving 5.000 euro voor een buurtrestaurant in wijkcentrum de Enk.

Vereniging algemene Nederlandse Gehandicapten Organisatie Salland ontving 1.250 euro voor een kerstviering voor mensen met een handicap of een functiebeperking.

Vereniging Weer en Sterrenkunde Thales Zwolle ontving 7.500 euro voor het inrichten van een sterrenwacht en het plaatsen van elementen voor weer- en sterrenkunde in park Nooterhof.

Woonzorgconcern IJsselheem, locatie Nieuwe Haven, ontving 3.000 euro voor wekelijkse schilder- en tekenactiviteiten.

Carnavalsvereniging De Eileuvers ontving 5.000 euro voor de jubileumavond van het seniorencarnaval.

Salonorkest Spoom ontving 1.000 euro voor een speciaal programma voor vier woonzorgcentra in Zwolle.

Verpleeg- en revalidatiecentrum De Weezenlanden ontving 1.190 euro om de kwaliteit van zintuigactivering in de badkamer te verhogen.

Zorgboerderij Hof van Windesheim ontving 3.500 euro om ook plaats te kunnen bieden aan minder valide senioren.

PKN gemeente Open Kring ontving 500 euro voor een lunch voor 75-plussers in een van de zalen van het Zonnehuis.

WijZ ontving 1.200 euro voor twee laptops en een scanner ten behoeve van het project dat ouderen in de gelegenheid stelt hun levensverhaal te vertellen.

De Zonnebloem, afdeling Berkum, Wytmen en Herfte, ontving 2.100 euro voor een dagje uit voor Zonnebloemgasten en hun begeleiders.

Bevrijdingsfestival 2012 ontving 5.000 euro voor een feest voor senioren uit verzorgingshuizen in Overijssel.

Stichting Zonnesteen ontving 1.200 euro om adequaat voorlichting en presentaties te kunnen geven.

Bridgeclub Descartes ontving 1.000 euro voor het verhogen van het bridgeplezier van leden en voor het opleiden van nieuwe leden.

De Jozefkerk ontving 2.500 euro voor een ontmoetingsruimte voor bewoners en wijkgenoten om eenzaamheid te voorkomen.

Stichting Frion ontving 5.000 euro voor een multimediatheek om mensen met een verstandelijke beperking te stimuleren tot communicatie met de omgeving.

CCO ontving 2.400 euro voor Koninginnedagconcerten in verzorgingshuizen.

IJsselheem, locatie Nieuwe Haven, ontving 2.260 euro voor het project De clown dichterbij, waarbij dementerende ouderen maandelijks bezoek van een clown krijgen.

Mei 2011

Club 31, een samenwerkingsverband van 31 eigenaren/bewoners van woonzorgcentrum Fermate, ontving 3.500 euro voor de aanschaf van 4 AED’s.

Speeltuinvereniging Wipstrikkwartier ontving 1.000 euro voor de aanschaf van een beamer en projectiescherm voor presentaties en diavoorstellingen voor senioren.

Trefpunt Schellerhoeve ontving 975 euro voor het verbeteren van het geluid in de Schellerhoeve.

Vrienden van het Zonnehuis ontving 5.000 euro voor de aanpassing van het binnenwandelpad in het Zonnehuis en de aanschaf van een rolstoelfiets met E-motor.

Een vrijwilliger ontving 1.000 euro voor een boottocht naar Kampen voor senioren die niet of nauwelijks op vakantie kunnen gaan.

De werkgroep Senioren van wijkvereniging WVF ontving 850 euro voor een activiteit voor senioren in de wijken Westenholte, Voorst en Frankhuis.

De bewoners van Curans, een appartement met 51 seniorenwoningen, ontvingen 1.000 euro voor de aanschaf van een koersbalset.

Bewonersvereniging Ittersummerbroek ontving 1.250 euro om 35 vrijwilligers middels een gezellige activiteit te belonen voor hun inspanningen.

Frion, voor mensen met een verstandelijke beperking, ontving 6.500 euro voor de aanschaf van een elektrische duofiets voor de oudere bewoners.

De dagopvang van woonzorgcentrum Havezate, het Trefpunt, ontving 450 euro voor een optreden van Diva Dichterbij, theater voor chronisch zieken.

Seniorencomplex Weteringstate ontving 1.500 euro voor het verfraaien van het complex.

Stichting De Gedichtenmakelaar ontving 3.125 euro voor een poëtische voorstelling voor senioren in Zwolse bejaardentehuizen.

Woonzorgcentrum De Riethorst ontving 2.480 euro voor een project waarbij dementerende senioren door clowns en muziek weer contact maken.

Woonzorgcentrum Fermate ontving 3.500 euro voor een vleugel voor het seniorenplein Holtenbroek ten behoeve van muziekgezelschappen, concerten, etc.

Stichting Roerend Verschijnsel ontving 500 euro voor een project waarbij 75-plussers gezamenlijk een kunstwerk voor de wijk maken.

De samenwerkende kerkgemeente Jemaat Musafir ontving 1.200 euro om Molukse 60-plussers de Pelitadag in Barneveld bij te kunnen laten wonen.

Intermezzo, nazorg voor kankerpatiënten en hun naasten, ontving 2.975 euro voor een beamer, laptop en projectiescherm voor de informatievoorziening voor 55-plussers.

Verzorgingstehuis Nieuwe Haven ontving 2.000 euro voor een feestelijke avond voor de tachtig vrijwilligers.

Stadshagen Festival ontving 2.000 euro voor de seniorenochtend met een optreden van Imca Marina.

Het klarinetorkest voor senioren Ya Kwanza Clarinet Choir ontving 1.000 euro voor een ontmoeting met het Nederlands Blazersensemble en het bijwonen van een concert.

Zorgspectrum Het Zand ontving 5.000 euro voor een bootreis voor bewoners en mantelzorgers. De bijdrage verlaagt de financiële drempel voor deelnemers.

WijZ ontving 2.500 euro voor het realiseren van een buurtrestaurant in Ittersummerbroek.

Woon-, zorg- en dienstencentrum Werkeren ontving 2.275 euro voor verfraaiing van het nieuwe terras en de realisatie van groenvoorzieningen.

Bewonersvereniging ’t Vissersdorp ontving 300 euro voor kleine evenementen voor de buurt.

Het hoge huis, een appartementencomplex met zorgwoningen, ontving 500 euro voor een vlaggenmast met vlag.

De Zonnebloem Holtenbroek ontving 675 euro om senioren uit hun isolement te halen.

Biljartvereniging De Terp ontving 1.000 euro voor een boottocht door Nationaal park De Weerribben.

Het dorp Windesheim ontving 1.000 euro voor een uitstapje met senioren.

November 2010

De Centrale Commissie Oranje ontving een financiële bijdrage voor de Koninginnedagconcerten in 2011 in Zwolse verpleeg- en verzorgingshuizen.

Zorgorganisatie Frion, locatie IJsselbolder in Zwolle, kreeg 315 euro toegekend voor een terras-heater, zodat bewoners ook bij kouder weer buiten kunnen zitten.

Hospice Zwolle ontving 15.000 euro voor de inrichting van het ‘bijna thuis huis’ voor terminale patiënten.

Wijkvereniging de Vlasakkers in Zwolle kreeg 1.250 euro voor een rondvaart voor 55-plussers door de Zwolse grachten en een etentje in het vernieuwde wijkcentrum.

Dartclub ’t Wisselt in de Zwolse wijk Berkum ontving 250 euro voor een kerst- en paastraktatie voor de leden (senioren).

De Nederlandse Bond van Plattelandsvrouwen in Zwolle ontving 1.000 euro voor de jubileumavond rond het tachtigjarig bestaan. De genodigden hebben een gemiddelde leeftijd van zeventig plus.

De PKN kerk in Zwolle kreeg 1.000 euro voor een bootreisje en lunch voor een groep 75-plussers.

Stichting De Clown Dichterbij kreeg 2.160 euro om afdelingen voor dementerende bewoners van verpleeg- en reactiveringscentrum Weezenlanden in Zwolle te bezoeken.

Bevrijdingsfestival Overijssel ontving 7.500 euro voor het openingsconcert voor bewoners van Zwolse verzorgingstehuizen en aanleunwoningen. Deze bezoekers worden bovendien door de organisatie gehaald en gebracht.

Woonzorgcentrum De Wissel in Zwolle kreeg 704 euro voor nieuwe lakens voor twee biljarttafels.

Woonzorgcentrum De Kievitsbloem ontving 2.500 euro voor een nieuw hok voor de geiten en kippen van de dierenweide.

Verpleeg- en reactiveringscentrum Zandhove kreeg 1.500 euro voor uitstapjes (boottocht en stamppotbuffet) voor bewoners die dit niet of nauwelijks zelf kunnen betalen.

De ontmoetingsruimte van de seniorenwoningen in ’t Hoge Huis in Stadshagen ontving 1.395 euro voor een ringleiding en een laptop.

Verzorgingstehuis Nieuwe Haven in Zwolle kreeg 2.500 euro voor het in vervulling laten gaan van één wens voor iedere bewoner.

De cliëntenraad van Zandhove ontving 5666,96 euro voor een ‘side by side fiets’ voor de bewoners van dit verpleeg- en reactiveringscentrum.

Dagverzorging de Tuinkamer (woonzorgcentrum De Kievitsbloem) ontving 1.000 euro voor activiteiten in de natuur voor senioren.

Woningstichting Openbaar Belang kreeg 5.000 euro voor een project dat als doel heeft senioren langer zelfstandig te kunnen laten wonen.

Augustus 2010

Speeltuin Het Noorden kreeg 9.000 euro toegekend voor het aanpassen van de toiletgroep.

50+ soos Molenzicht kreeg 800 euro toegekend voor het aanleggen van een jeu de boules-baan en het opknappen van bankjes.

Inloophuis Intermezzo voor kankerpatiënten en hun naasten kreeg 3.500 euro toegekend ten behoeve van lotgenotencontact voor ouderen met kanker.

Historisch Centrum Overijssel kreeg 2.462 euro toegekend voor een boek over de geschiedenis van de Zwolse wijk Aa-landen.

Studenten van Christelijke Hogeschool Windesheim ontvingen 24 euro voor twee jeu de boules-setjes t.b.v. bewegingsactiviteiten.

April 2010

Vrijwilligerscentrale Zwolle ontving 625 euro voor materiaal t.b.v. de bloembakkenactie voor senioren in de Zwolse wijk Wipstrik, een project in het kader van de Maatschappelijke Stage.

Oktober 2009

Woonzorgcentrum Rivierenhof ontving een financiële bijdrage voor de aanschaf van een duofiets.

De Centrale Commissie Oranje ontving een financiële bijdrage voor de Koninginnedagconcerten in 2010 in verpleeg- en verzorgingshuizen.

Juli 2009

50+ soos Molenzicht ontving een financiële bijdrage voor de aanschaf van bingoplankjes en het maken van een uitstapje met een bus.