Zó krijg je geld van De Gasthuizen

11 maart 2018

Je hebt een gaaf idee voor senioren in Zwolle, maar niet genoeg geld om het uit te voeren. Dan is De Gasthuizen er om financieel bij te dragen. Dit Zwolse fonds geeft niet ieder initiatief geld; het kiest de leukste, origineelste en beste ideeën uit. Lees hier meer over De Gasthuizen en kom erachter hoe je kans maakt op financiering.

Wat zijn nou typisch ideeën waar De Gasthuizen aan bij wil dragen?
Allereerst zoekt dit fonds naar initiatieven die echt een verschil maken voor Zwolse senioren. Jouw idee moet het leven van Zwolse senioren dus leuker, interessanter of makkelijker maken. Ook vindt De Gasthuizen het belangrijk dat het initiatief iets toevoegt aan wat er allemaal al in Zwolle is. Een compleet nieuw idee of iets dat nog nooit eerder is vertoond, is erg welkom. Verder vindt De Gasthuizen het belangrijk dat het project of de activiteit vanuit liefdadigheid, maatschappelijke betrokkenheid of een goed doel ontstaat. Partijen die er winst mee maken komen niet in aanmerking.

Wat zijn volgens De Gasthuizen 'senioren'?
Senioren is een ruim begrip. De Gasthuizen richt zich dus niet alleen op 'ouderen' of 'mensen op leeftijd'. Als we een leeftijd moeten noemen, dan is dat 'vanaf 55 jaar'. Dus heb je een leuk idee voor bijvoorbeeld mensen die met pensioen gaan of voor ouderen die hun sportieve conditie op peil willen houden? Hartstikke leuk!

Mijn idee is niet alleen voor senioren; het is ook leuk voor kinderen. Kan ik dan wel een financieringsaanvraag doen?
Jazeker! Het contact tussen jong en oud vindt De Gasthuizen super. En, hoe meer zielen, hoe meer vreugd. Een puzzeltocht voor grootouders en kleinkinderen, een theaterstuk dat begrip tussen verschillende generaties creëert of een ontmoetingsplek in de buurt voor jong en oud? Voor dit soort ideeën loopt De Gasthuizen warm.

Hoeveel geld kan ik krijgen van De Gasthuizen?
Laten we voorop stellen dat De Gasthuizen het liefst 'mee-betaalt'. Dus als ook andere fondsen of sponsoren bijdragen, of de organisatie betaalt zelf een deel, dan heb je meer kans op een toekenning van De Gasthuizen. Hoeveel De Gasthuizen precies bijdraagt, verschilt van 100 tot 25.000 euro. Het is maar net hoeveel impact jouw initiatief heeft en natuurlijk welke kosten er worden gemaakt. Overigens, de meeste toekenningen bedragen minder dan 10.000 euro. De hele hoge bedragen zijn uitzonderingen.

Als ik al eens een financiële bijdrage van De Gasthuizen heb ontvangen, kan ik dan nog een keer een aanvraag doen?
Doe dat gerust, zeker als het voor weer een nieuw project is. Zolang jouw initiatief aan de verwachtingen van De Gasthuizen voldoet, ontvangt het bestuur jouw aanvraag graag. Natuurlijk wil De Gasthuizen het beschikbare geld wel eerlijk verdelen. Dus hoe meer aanvragen er binnenkomen, hoe kritischer het bestuur kiest. Als er keuzes moeten worden gemaakt, kunnen nieuwe aanvragers voorgaan.

Kan ik vooraf inschatten of mijn financieringsaanvraag kans van slagen heeft?
Dat kan. Op www.degasthuizen.nl/spelregels kun je een test doen. Binnen een minuut weet je hoeveel kans je maakt met jouw aanvraag. Omdat ieder idee anders is en ieder idee zijn eigen unieke doel heeft, buigt het bestuur van De Gasthuizen zich persoonlijk over iedere aanvraag. Dus pas als je jouw aanvraag hebt ingediend en daar van het bestuur antwoord op hebt gekregen, weet je zeker of jouw aanvraag is gehonoreerd.

Het bestuur is dus niet verplicht om een goed idee te financieren?
Dat klopt. Het toekennen van de financieringen is mensenwerk. Het bestuur van De Gasthuizen is nooit verplicht om een financieringsaanvraag te honoreren. Ook niet als de aanvraag aan alle eisen en criteria voldoet. Dit zijn natuurlijk 'de kleine lettertjes', want De Gasthuizen probeert uiteraard zo veel mogelijk initiatieven op weg te helpen. Daar bestaat het fonds immers voor!

Wil je alles eens uitgebreid bekijken? Kijk dan rond op www.degasthuizen.nl.

Terug naar overzicht
Zó krijg je geld van De Gasthuizen