Gasten Hospice Zwolle genieten van de tuin

28 september 2016

Jaren geleden ontstond in Zwolle het initiatief om te komen tot een bijna-thuis-huis. Begin dit jaar was het dan eindelijk zover: Hospice Zwolle opende haar deuren. Dat die droom - die begon bij enkele gedreven Zwollenaren – gerealiseerd kon worden, is volledig te danken aan de vele giften die Stichting Hospice Zwolle in de afgelopen jaren mocht ontvangen.

Eerste Zwolse fonds

Eén van de allereerste toezeggingen kwam van  De Gasthuizen. “Het was één van de eerste fondsen en zelfs het eerste Zwolse fonds dat steun toezegde aan Hospice Zwolle”, zegt penningmeester Joop Dijkstra. Hij weet nog dat het bestuur destijds heel verheugd reageerde.

 

Tuin

Het bedrag (15.000 euro) was dan wel één van de eerste bedragen dat werd toegezegd, het is uiteindelijk pas tegen het eind van het bouwtraject besteed. “We hebben het geld in drie dingen gestoken. Een deel ging naar de alarminstallatie en een deel naar de rotonde aan de zijkant van het huis.” Het meest in het oog springend is echter de tuin, zegt Joop Dijkstra. “We hebben een groot deel van het bedrag gebruikt voor de aanleg, voor de planten en het terras.”

 

Stukje grond

Tussen de tuin en het vennetje langs de Wipstrikkerallee lag tot voor kort nog een klein stukje grond van de gemeente. Coördinator Joke Boerma: “We wilden dat ook graag kopen, om zo onze tuin echt af te kunnen maken. Onze penningmeester heeft daarvoor deze zomer opnieuw een beroep gedaan op De Gasthuizen en we zijn erg blij dat ze daar zo positief op gereageerd hebben.” De 3.000 euro die dit keer is toegezegd, draagt aanzienlijk bij in de kosten die Hospice Zwolle voor deze grond moest maken.

 

Genieten

Door de tuinvrijwilligers van Hospice Zwolle is dit voorjaar en deze zomer enorm hard gewerkt om de tuin tot bloei te laten komen. Joke Boerma: “Het resultaat is prachtig en iedereen geniet ervan. Als het enigszins mogelijk is maken onze gasten gebruik van hun terras, door de brede deuren van de gastenkamers kunnen ze eventueel met bed en al naar buiten. Het is heel fijn dat ze dan in zo’n mooie groene omgeving kunnen zijn.”

 

 

Terug naar overzicht
Gasten Hospice Zwolle genieten van de tuin