Senioren van Driezorg Woonzorgcentrum de Kievitsbloem zingen samen na de koffie

01 augustus 2022

Senioren fleuren op van samen muziek maken en zingen, dat vertelt Bianca Jansen, coördinator welbevinden van Driezorg Woonzorgcentrum De Kievitsbloem in Zwolle. Laagdrempelig samen zingen, na een kop koffie, onder begeleiding van piano en accordeon. Dat willen ze bereiken met het nieuwe koor van De Kievitsbloem.

Eerder was er al een koor op de Kievitsbloem. Jansen vertelt: ‘Dit was ontzettend leuk en er was veel animo voor. Helaas hadden we geen vrijwilligers meer die dit konden begeleiden, waardoor het uitdoofde.’ Ze vertelt dat er wel regelmatig een zangduo op de locatie komt. Dit duo heeft op een andere locatie van Driezorg een koor opgericht. Vanuit daar ontstond het idee om dat ook op de Kievitsbloem te doen.

Jansen geeft aan dat ze financiële ondersteuning krijgen van De Gasthuizen: ‘Onze stagiair Johan heeft dit vanuit een schoolopdracht georganiseerd. Hij heeft gekeken of we subsidie konden aanvragen. Op die manier is het balletje gaan rollen. Met het geld kunnen we de dirigent, bladmuziek en pianobegeleiding betalen. Daar zijn we echt ontzettend blij mee. Samen zingen betekent zo veel voor onze bewoners.’

 

Zingen maakt mensen gelukkig
Jansen weet uit ervaring wat zingen doet met bewoners. Ze vertelt: ‘Als je een liedje zingt, zingen mensen automatisch met je mee. Op dit moment hebben we een vrijwilliger die koffie ronddeelt op donderdagochtend. Zij zingt ook veel met de bewoners. Hoe mooi is het dat we dit straks onder begeleiding van piano en accordeon kunnen doen? Met iemand die ervoor geleerd heeft, zodat we nummers kunnen instuderen.’

 

Wekelijks samen zingen

De voorbereidingen voor het koor zijn in volle gang. In juli is er een optreden van het koor van de andere locatie. Dat is de aftrap en daarna wordt er vorm aan het nieuwe koor gegeven. Ze zijn nog bezig met het verzinnen van een kreet, maar voorlopig is het deze: ‘Kan je zingen? Zing dan mee!’ Vanaf 1 september start het eigen koor, wekelijks op donderdagochtend, voor alle bewoners van de Kievitsbloem.

 

Donatie

Om een bijdrage van het Zwolse fonds De Gasthuizen te krijgen, diende Driezorg de Kievitsbloem een officiële aanvraag in. Het fonds onderneemt zelf geen initiatieven, maar ondersteunt uiteenlopende initiatieven van bijvoorbeeld vrijwilligers, buurtbewoners, particulieren, goede doelen en organisaties. Belangrijk is dat het gaat om een initiatief of activiteit die bijdraagt aan het welzijn, plezier, geluk of gezondheid van Zwolse senioren, inwoners van 55 jaar en ouder.
 

Terug naar overzicht
Senioren van Driezorg Woonzorgcentrum de Kievitsbloem zingen samen na de koffie