De Gasthuizen staat klaar voor senioren in tijden van Corona

26 maart 2020

De Zwolse stichting De Gasthuizen biedt financiële bijdragen aan initiatieven voor senioren in Zwolle. Bijvoorbeeld voor een uitstapje of voor materiaal dat nodig is voor activiteiten. Gezamenlijke activiteiten zitten er in deze tijd van Corona-maatregelen uiteraard niet in. Maar net als anders, staat De Gasthuizen ook nu klaar voor senioren. Onder meer om eenzaamheid tegen te gaan.

De Zwolse stichting De Gasthuizen biedt financiële bijdragen aan initiatieven voor senioren in Zwolle. Bijvoorbeeld voor een uitstapje of voor materiaal dat nodig is voor activiteiten. Gezamenlijke activiteiten zitten er in deze tijd van Corona-maatregelen uiteraard niet in. Maar net als anders, staat De Gasthuizen ook nu klaar voor senioren. Onder meer om eenzaamheid tegen te gaan.

Verenigingen, clubs en andere groepsverbanden kunnen bij deze Zwolse stichting een bijdrage aanvragen voor initiatieven die het leven van senioren leuker, fijner of makkelijker maken. ‘Denk bijvoorbeeld aan middelen waarmee senioren makkelijker contact met elkaar kunnen hebben, handwerkmaterialen waarmee mensen in hun eentje creatieve activiteiten kunnen doen of attributen waarmee organisaties betere zorg voor senioren kunnen geven’, geeft voorzitter Albert Oosterveld een aantal voorbeelden.

Aanvragen die te maken hebben met maatregelen rondom de bestrijding van het Corona-virus en die de eenzaamheid van senioren in deze tijd tegengaan, worden nu met extra snelheid beoordeeld door het bestuur van De Gasthuizen.

De steun van De Gasthuizen is in het leven geroepen om iets extra’s te doen voor senioren, iets waarvoor binnen de betreffende organisatie geen geld beschikbaar is. Op deze website www.degasthuizen.nl leest u hoe u een financiële bijdrage aanvraagt en welke initiatieven ervoor in aanmerking komen

 

Terug naar overzicht
De Gasthuizen staat klaar voor senioren in tijden van Corona