Bridgeclub De Vecht kan weer vooruit

31 maart 2017

In wijkcentrum de Weijenbelt in de Zwolse wijk Berkum komt wekelijks op woensdagmiddag bridgeclub De Vecht bijeen. “Gemiddeld zo’n tachtig mensen”, vertelt Wim Boxem, die de penningen beheert. Na een succesvolle aanvraag bij het Zwolse fonds De Gasthuizen heeft de club nieuwe kaarten voor de biddingboxen aangeschaft. Daarmee kan de club er weer een tijd tegenaan.

Competitie

Dat de bridgesport tot op hoge leeftijd kan worden beoefend, bewijst ook De Vecht. Boxem: “De gemiddelde leeftijd van de spelers ligt rond de 67 jaar. We hebben zelfs een lid van honderd jaar. Gezelligheid staat voorop, maar er wordt serieus gebridged en er heerst zeker competitie. We spelen in drie groepen: A, B en C. Na elke speelmiddag kunnen spelers promoveren of degraderen.” Een paar keer per jaar heeft de club een extra activiteit, zoals een kerstdrive in restaurant Het Roode Hert in Dalfsen.


Nieuwe biddingkaarten

Om de bridgesport plezierig te kunnen beoefenen, zijn goede kaarten, biddingboxjes en biddingkaarten nodig. Die laatste waren bij De Vecht aan vervanging toe. “In het verleden zeiden de spelers zelf wat ze gaan bieden”, legt Boxem de werking van de biddingboxen uit. “Met de biddingboxen hoeft dat niet meer; de spelers geven hun biedingen aan met kaartjes. Achteraf kunnen dan nooit misverstanden ontstaan. De biddingboxjes blijven netjes, maar de kaartjes slijten door het vele spelen. Aangezien we geen rijke club zijn, deden we een aanvraag bij het Zwolse fonds De Gasthuizen voor de vulling voor twintig biddingboxen. Ik had in de krant gelezen dat het fonds donaties doet aan projecten voor senioren in Zwolle. Ik dacht: niet geschoten is altijd mis. En het is gelukt!" 


Aanvraag indienen

De Gasthuizen geeft financiële steun aan uiteenlopende initiatieven voor Zwolse senioren. Kijk voor meer informatie op www.degasthuizen.nl.

 

 

Terug naar overzicht
Bridgeclub De Vecht kan weer vooruit